Urządzenia i Akcesoria
鱼香茄子
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份
Składniki
-
肉块,不带筋 3厘米块,放入冰箱冷冻60分钟200 克
-
葱 切末20 克
-
京葱 切末20 克
-
新鲜红辣椒 切末20 克
-
油50 克
-
茄子400 克
-
辣豆瓣酱 如:郫县豆瓣酱40 克
-
料酒30 克
-
老抽 约2汤匙20 克
-
糖 约2汤匙20 克
-
生抽 约1汤匙10 克
-
醋 约2汤匙20 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
14 g
Kalorie
1477 kJ /
353 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
聚会
38 Przepisów
Chiny
Chiny
辣味中国
70 Przepisów
Chiny
Chiny