鱼香茄子

4.1 174 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 肉块,不带筋 3厘米块,放入冰箱冷冻60分钟
    200 克
  • 切末
    20 克
  • 京葱 切末
    20 克
  • 新鲜红辣椒 切末
    20 克
  • 50 克
  • 茄子
    400 克
  • 辣豆瓣酱 如:郫县豆瓣酱
    40 克
  • 料酒
    30 克
  • 老抽 约2汤匙
    20 克
  • 约2汤匙
    20 克
  • 生抽 约1汤匙
    10 克
  • 约2汤匙
    20 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 14 g
Kalorie 1477 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 24.1 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...