Urządzenia i Akcesoria
Christmas Pudding
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
lemons thin peelings of skin from 1 and 65 g juice2
-
orange thin peelings of skin and juice (approx. 70 g)1
-
raisins90 g
-
sultanas90 g
-
dried apricots halved90 g
-
glacé cherries halved80 g
-
mixed candied peel50 g
-
brandy (opcjonalnie) plus extra for lighting if desired80 g
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing100 g
-
dark brown muscovado sugar90 g
-
large eggs2
-
self-raising flour90 g
-
suet100 g
-
flaked almonds40 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
ground allspice1 tsp
-
ground ginger1 tsp
-
boiling water plus extra as needed2000 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
92 mg
Białko
6 g
Kalorie
2164 kJ /
518 kcal
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brandy Butter
10 min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 godz. 55 min
Hot Cross Buns
3 godz. 50 min
Bread Sauce
1 godz. 25 min
Yorkshire Pudding
1 godz.
Christmas Bread Sauce
15 min
Rhubarb Crumble
55 min
Mince Pies
1 godz. 10 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Brandy Sauce
10 min
Steak and Kidney Pudding
5 godz.
Mincemeat
15 min