
Urządzenia i Akcesoria
Christmas Pudding
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
lemons thin peelings of skin from 1 and 65 g juice2
-
orange thin peelings of skin and juice (approx. 70 g)1
-
raisins90 g
-
sultanas90 g
-
dried apricots halved90 g
-
glacé cherries halved80 g
-
mixed candied peel50 g
-
brandy (opcjonalnie) plus extra for lighting if desired80 g
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing100 g
-
dark brown muscovado sugar90 g
-
large eggs2
-
self-raising flour90 g
-
suet100 g
-
flaked almonds40 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
ground allspice1 tsp
-
ground ginger1 tsp
-
boiling water plus extra as needed2000 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
518 kcal /
2164 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
55 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
92 mg