Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 100 g noz
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g açúcar amarelo
- 1 laranja (casca, só a parte laranja)
- 6 ovos
-
250
g leite
lub 250 g iogurte natural - 120 g óleo
-
100
g arandos
lub 100 g passas de uva - 320 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 1 c. chá de canela em pó
- Geleia q.b. p/ pincelar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 689 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Bolachas - chocolate, arandos e laranja
1ωρ.
Enrolado de amêndoa
1 godz. 45 min
Bolo Mimoso
55 min
Folar de noz
2 Std.
Bolo de abóbora assada e especiarias
1 godz. 40 min
'Sidra'
45min
Bolo de amêndoa
35min
Tarte de Natal
35min
Piza de restos
4h 40min
Bolo de limão e iogurte
40 Min
Bolo de cenoura delicioso
50 λεπτ.
Bolo de maçã e noz
1h 5min