Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 340 g amêndoa s/ pele
- 40 g sementes de linhaça
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- 5 ovos
- 10 g mel
- 20 g azeite
- 20 g vinagre de sidra
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1917 kJ / 459 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1h 20 min
Gelado de alperce com cereais
8h
Bolo de canela
1h
Folar de noz
2h
Bolo cru de cenoura
5hod. 30min
Bolo de limão light
45min
Bolo de noz
45min
Bolo de amêndoa e chocolate
50min
Bolo de limão e amêndoa
50min
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20 min
Bolo de maçã e noz
1h 5min
Bolo rápido
50min