Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 150 g bolachas de chocolate
- 80 g avelã s/ pele torrada
- 80 g manteiga à temperatura ambiente
Cobertura
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 600 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 100 g avelã s/ pele torrada
- 200 g chocolate de leite partido em pedaços
- 360 g leite condensado cozido magro
-
Ovos de chocolate miniatura q.b. p/ guarnecer
lub Ovos de chocolate q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2357.1 kJ / 563.4 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 44.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 114.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de três chocolates
6h 20 min
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Intenso de amendoim, caramelo e chocolate
6 Std.
Brigadeirão
1h 45 min
Taça dos reis
8 Std.
Marquise de chocolate
3 Std.
Brigadeiros XL
1u. 30min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1u. 15min
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1h 20min
Tarte de avelã com leite condensado
1h
Tarte de chocolate e caramelo
4 godz. 40 min