Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g açúcar
- 6 claras de ovo
- 1000 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2102 kJ / 502.4 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 66.9 mg
Alternatywne przepisy
Gelado bom
10 Std.
Gelado bicolor com praliné
8h 20min
Gelado de laranja em base de arroz tufado
11h
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12 Std.
Gelado de chocolate
12 Std.
Gelados em copos de chocolate
12 Std.
Gelado de iogurte com morango
5 Std. 45 Min
Gelado de café
8h
Gelado com crocante de chocolate e avelã
8 Std. 30 Min
Gelado de cheesecake
13h
Gelado de nata
8h
Gelado de morango
5 Min