Kirsch-Orangen-Kuchen
TM6 TM5

Kirsch-Orangen-Kuchen

4.3 (85 ocen)

Składniki

  • 170 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 190 g Zucker
  • 3 Stücke Orangenschale (ca. 1 x 4 cm)
  • 3 Eier
  • 250 g Milch
  • 350 g Mehl
  • 3 gestr. TL Backpulver
  • 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft
  • 50 g Puderzucker
  • 15 g Mandellikör
  • 20 g gehobelte Mandeln zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1525 kJ / 364 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
49 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy