![Kirsch-Orangen-Kuchen Kirsch-Orangen-Kuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42396B17-1CB3-4F15-A38F-BB73CC2B364E/Derivates/78F9E211-76AC-4586-978B-CA4A1268A50A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 190 g Zucker
- 3 Stücke Orangenschale (ca. 1 x 4 cm)
- 3 Eier
- 250 g Milch
- 350 g Mehl
- 3 gestr. TL Backpulver
- 1 Glas Schattenmorellen (680 g), abgetropft
- 50 g Puderzucker
- 15 g Mandellikör
- 20 g gehobelte Mandeln zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1525 kJ / 364 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Aprikosengugelhupf
2 Std.
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1h 10min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1h 30min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 Std. 20 Min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1h 30min
Nusskuchen
1 Std.
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40 min
Mohn-Zebra-Kuchen
1h 10min
Badische Apfeltorte
1h 40 min
Ruck-Zuck-Kuchen
1 Std. 15 Min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min