Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- ½ c. chá de sal
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 500 g postas de bacalhau demolhado (2 postas aprox.)
- 60 g azeite
- 1 pé de tomilho seco
- 2 folhas de salva fresca (opcjonalnie)
- 8 dentes de alho
- 450 g natas c/ 35% de gordura
- Fatias de pão frito ou torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 226 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinado de aipo com cherne
45min
Torta de bacalhau
2u. 15min
Empadinhas de tomate e manjericão
1ωρ. 20 λεπτ.
Mazurki
3 Std.
Empada de bacalhau e camarão com molho italiano
1ωρ.
Almofadinhas de bacalhau
1 godz. 45 min
Escabeche de bacalhau
30 λεπτ.
Duo de purés de fruta
2 Std. 20 Min
Ovos verdes
40 Min
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1 Std. 35 Min
Quiche de alho-francês e camarão
1ωρ. 10 λεπτ.
Bacalhau à abade de Priscos
50 λεπτ.