Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha tipo 65
- 2 ovos
Recheio
- 10 g queijo parmesão
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 150 g peito de frango cortado em pedaços
- 30 g cebola
- 1 ovo
- 50 g espinafres descongelados e escorridos
Montagem
- Água q.b. p/ cozer
- 1 c. chá de sal
- 1 fio de azeite
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1202 kJ / 287.3 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1281 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almôndegas de borrego com molho de iogurte e arroz
40min
Carpaccio de rabanete com peixe - TM6
30 Min
Creme de tomate
40min
Gelado de chocolate
12 Std.
Guisado de frango – na sanduíche
2h 55min
Crepes de bacalhau
1 Std. 15 Min
Gressinos de chocolate e laranja
1 Std. 30 Min
Técnica Tortellini
Brak ocen
Pudim de crepes com bolonhesa e espinafres
1h 20min
Conchas com marisco e tapenade
Brak ocen
Panquecas com bacon e alho-francês
55 Min
Cachorro quente
30 Min