Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 200 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 4 œufs
- 80 g de farine de blé
-
50
g d'amandes en poudre
lub 50 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40 min
Gâteau aux fruits
55min
Cake à la noix de coco
55min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Gâteau au yaourt
40 min
Moelleux aux pommes
50min
Gâteau de rêve danois
1h
Quatre-quarts aux pépites de chocolat
55min
Quatre-quarts
55min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Gâteau à la noix de coco et chocolat
40 min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h