Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g blanched almonds
- 120 g hazelnuts, with skin
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 170 g caster sugar
- 4 medium eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 1 tsp icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1790 kJ / 428 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
Alternatywne przepisy
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1h 30min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 godz.
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2hod. 50min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5h
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4 Std. 20 Min
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35min
Apple Crumble Cake
1h 10min
White Chocolate, Raspberry and Pistachio Brownies (Gluten Free)
1 godz. 15 min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2hod. 50min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min