Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g whole milk
- 85 g water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 35 g sugar, plus 1 tsp
- 320 g gluten free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
- 40 g cornflour
- 2 tsp xanthan gum
- ¾ tsp fine sea salt
- 250 g unsalted butter, whole block, cold
-
150
g dark chocolate, small pieces or callets
lub milk chocolate, small pieces or callets - 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1377 kJ / 330 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 164 mg
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2h 30min
Cyndi's Gluten-Free Bread
1h 40min
Macadamia Tahini Spread
5min
Gluten-free Chocolate Brownies
1h
Gluten-free Glazed Doughnut Bites
2h
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2h 50min
Gluten Free Lemon Cupcakes
1h 15min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35 min
Gluten Free Bread
1h 40min
Chocolate Chip Gluten-Free Loaf
1 godz. 10 min
Gluten-free Gingerbread Biscuits
1 godz. 30 min
Gluten-free Christmas Cake
732 Std. 30 Min