![Gluten-free Carrot and Orange Cake Gluten-free Carrot and Orange Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61D91AEB-C551-4505-B0A2-02CDE92E437A/Derivates/9675BB87-6EC2-46B7-87E0-AC96514F509D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
- butter for greasing
- 200 g almonds
- 30 g buckwheat grains
- 250 g carrots, in pieces
- 3 medium eggs
- 100 g honey
- 100 g golden caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
- ½ orange, thin peelings of skin only
- 70 g maize flour
- ½ tsp baking powder
Topping
- 250 g double cream
- 1 - 1 ½ Tbsp orange liqueur
- 20 g runny honey
- orange, extra zest for garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1036 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Avocado Lime Cheesecake (No Added Sugar)
2h 30min
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35 Min
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2 Std.
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h
Cyndi's Gluten-Free Bread
1h 40min
Gluten Free Chocolate Orange Cookies (Metric)
2 Std.
Gluten-free Christmas Cake
732h 30 min
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40min
Gluten and Grain Free Bread Rolls
1h 20min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 godz. 50 min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2h 35min