Gluten-free Carrot and Orange Cake

Gluten-free Carrot and Orange Cake

4.6 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 pieces

Składniki

Sponge cake
  • butter for greasing
  • almonds
    200 g
  • buckwheat grains
    30 g
  • carrots in pieces
    250 g
  • medium eggs
    3
  • honey
    100 g
  • golden caster sugar
    100 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • orange thin peelings of skin only
    ½
  • maize flour
    70 g
  • baking powder
    ½ tsp
Topping
  • double cream
    250 g
  • orange liqueur
    1 - 1 ½ Tbsp
  • runny honey
    20 g
  • orange extra zest for garnish

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 247 kcal / 1036 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...