![Danesi alle pesche (di Luca Montersino) Danesi alle pesche (di Luca Montersino)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A99C55CE-64F0-4A50-B05C-F970A8E664BC/Derivates/19F37EC5-F35A-4AA0-98D2-292AB36C48AB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brioches
- 370 g di farina 380 w + q.b. (vedere varianti)
- 90 g di uova
- 30 g di tuorli d'uovo
- 80 g di cubetti di ghiaccio
- 70 g di zucchero semolato
- 15 g di lievito di birra fresco
- 45 g di burro, a pezzi (1-2 cm)
- 5 g di sale
- farina 380 w q.b. per infarinare (vedere varianti)
Termine della preparazione
- 400 g di pesche in scatola tagliate a metà, lasciate a scolare e asciugare (peso netto)
- 1 uovo, sbattuto per spennellare
- 100 g di gelatina neutra
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1000 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al limone
10 Std. 20 Min
Torta caprese bianca al limoncello
1 Std. 5 Min
Babà napoletano
3 Std.
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Bignè lumachine
Brak ocen
Éclair di primavera alla verbena
Brak ocen
Castagnole ripiene
14ωρ.
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Brioches
4 Std. 50 Min
Torta cappuccino e caramello
2 Std.
Ciambella speziata
45 min
"Finta" cheesecake
1 Std. 55 Min