Urządzenia i Akcesoria
Budyń z quinoa, sos malinowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji
Składniki
Sos malinowy
-
300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g malin, świeżych
-
100 - 150 g cukru do smaku
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
masło do natłuszczenia kokilek
Budyń z komosy ryżowej
-
300 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (4-5 pomarańczy)
-
300 g mleczka kokosowego świeżego lub z puszki
-
50 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego½ łyżeczki cynamonu, mielonego do smaku
-
160 g komosy ryżowej (quinoa)
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego½ laski wanilii
-
1 banan dojrzały, (ok. 100 g), pokrojony w plastry
-
500 g wody
-
50 g owoców leśnych, mieszanych, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
1599 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos truskawkowy
15min
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Ryż na mleku z musem malinowym
1h 5min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2h 30min
Pudding truskawkowy
2h 35min
Timbale cytrynowe z sosem malinowym
2h 20min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40min
Placki z chleba z sosem malinowym (bez cukru)
1h 10min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40min
Serek na słodko
5min
Kisiel
10min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min