Budyń z quinoa, sos malinowy

Budyń z quinoa, sos malinowy

4.1 25 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porcji

Składniki

Sos malinowy
  • 300 g malin
    300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 100 - 150 g cukru do smaku
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • masło do natłuszczenia kokilek
Budyń z komosy ryżowej
  • 300 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (4-5 pomarańczy)
  • 300 g mleczka kokosowego świeżego lub z puszki
  • 50 g daktyli, suszonych, wypestkowanych
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego do smaku
    ¼ - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 160 g komosy ryżowej (quinoa)
  • ½ laski wanilii
    ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 banan dojrzały, (ok. 100 g), pokrojony w plastry
  • 500 g wody
  • 50 g owoców leśnych, mieszanych, świeżych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 6 g
Kalorie 1599 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...