Urządzenia i Akcesoria
Jungli Laal Maas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
4 portions
Składniki
Marinade
-
venison diced (2-3 cm)600 g
-
plain yoghurt200 g
-
chilli paste red3 Tbsp
-
fine sea salt1 tsp
-
garlic cloves4
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)15 g
Curry
-
Kashmiri dried chillies5
-
coriander seeds1 ½ Tbsp
-
cumin seeds¾ tsp
-
onions quartered200 g
-
ghee20 g
-
cinnamon stick small1
-
green cardamom pods5
-
black cardamom pods3
-
bay leaves2
-
garlic cloves10
-
water250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
38.7 g
Kalorie
1381 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
20.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lamb Korma
4 godz.
Plain Yoghurt
14 godz.
Thai Mussels
25 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Madras Curry Powder
5 min
Prawn Xacuti
1 godz. 20 min
Lamb Keema with Peas
1 godz.
Lamb Rogan Josh
1 godz. 45 min
Coriander Chutney
5 min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 godz. 30 min
Chicken Saag
50 min
Beef Madras
1 godz. 30 min