Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 220 g water
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 200 g strong white bread flour
- 200 g spelt flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
Topping
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 450 g chicory, quartered
- 20 g extra virgin olive oil
- 200 g Taleggio, rind removed, cut in pieces (2 cm)
- 10 - 15 g shelled walnuts, roughly chopped, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3130 kJ / 748 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 75.8 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Błonnik
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35 Min
Wholemeal Focaccia
2h 35min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50min
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
1 Std. 20 Min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6h 40 min
Hazlenut and Sunflower Spread
8h 10min
Nut and Seed Butter
10 Min
Salmon Dill Muffins
45min
Spelt and Buckwheat Bread
1 Std. 55 Min
Multiseed Bread
2 Std.