Wersje kompatybilne
Mele cotogne al cardamomo con biscotti alle mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti
- 3 uova
- 80 g di zucchero grezzo
- 50 g di latte intero
- 100 g di farina di grano
- 250 g di farina di mandorle
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 100 g di mandorle pelate
Mele cotogne
- 400 g di acqua
- 250 g di vino dolce tipo Marsala
- 300 g di zucchero
- 6 semi di cardamomo tritati
- 4 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 4 pezzi di scorza di arancia, preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
- 800 g di mele cotogne sbucciate, a spicchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2627 kJ / 627 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmellata di limoni
1 godz. 20 min
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1 godz. 20 min
Salsa all'arancia
25min
Confettura di frutta mista al vino rosso
1hod. 10min
Confettura estiva
55min
Composta di castagne, pere e vaniglia
35 Min
Composta di fichi
1 godz.
Mele a Cottura Lenta con crumble di frutta secca
2h 30 min
Tortini di fichi
6h 5 min
Confettura ai frutti rossi e semi di chia raw
12 godz. 15 min
Confettura di fichi e cacao
1hod. 10min
Confettura di mele cotogne
1hod. 10min