Mele cotogne al cardamomo con biscotti alle mandorle

Mele cotogne al cardamomo con biscotti alle mandorle

4.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Biscotti
  • uova
    3
  • di zucchero grezzo
    80 g
  • di latte intero
    50 g
  • di farina di grano
    100 g
  • di farina di mandorle
    250 g
    250 g di farina di castagne
  • di lievito in polvere
    1 cucchiaino
  • di mandorle pelate
    100 g
Mele cotogne
  • di acqua
    400 g
  • di vino dolce tipo Marsala
    250 g
  • di zucchero
    300 g
  • semi di cardamomo tritati
    6
  • di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
    4 pezzi
  • di scorza di arancia preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
    4 pezzi
  • di mele cotogne sbucciate, a spicchi
    800 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 627 kcal / 2627 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...