Wersje kompatybilne
Sfere di gambero panato al cocco con maionese wasabi (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di gamberi crudi puliti
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 750 g di acqua
- 2 uova
- 30 g di cocco disidratato grattugiato
- 40 g di Panko (vedere varianti)
- 1 pizzico di polvere di wasabi (1 g), stemperato in 5 g di acqua
- 250 g di maionese
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3473 kJ / 830 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 81 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa guacamole
10min
Pesto di pistacchi
10min
Cracker di riso con baccalà mantecato
50min
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1h
Babaganoush
40min
Chutney di mango
20min
Granita ai pomodorini con yogurt, sedano e cetrioli
5 godz. 50 min
Merluzzo in salsa aioli
1h
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2 Std. 25 Min
Guacamole Tex-Mex
5min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25min
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1h 30min