Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g millet grains
- 100 g buckwheat grains
- 330 g water
- 25 g fresh yeast
- 1 tsp sugar
- 250 g gluten-free bread flour
- 2 tsp salt
- 10 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cyndi's Gluten-Free Bread
1h 40 min
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h
Gluten-Free Seed Bread
1h 15min
Millet Cakes
1h 5min
Gluten Free Plain Flour
5 Min
Quinoa biscuits
1h
Sesame and chia seed loaf
2h 20min
Gluten-Free Rolls (TM5/6 Metric)
1h 20 min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Gluten-Free Banana Bread
55 min
Gluten free flour mix
10 min
Buckwheat bread
2 Std. 5 Min