Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aguachile
- 20 g de chile serrano, sin rabo
- 25 g de chile manzano, sin semillas
- 35 g de aceite de oliva
- 20 g de jugo de limón, recién exprimido
- 35 g de cilantro
- 90 g de pepino, pelado
- 1 ½ cditas de sal fina
Tostadas
- 1 jícama, grande, pelada y cortada en 10 rebanadas
- limón verde
- sal fina
- 1 pepino
- 400 g de palmitos, en rebanadas delgadas
- aguacate, en cuadritos
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2335 kJ / 556 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Crema de chile poblano
25 min
Tacos de lechuga Hunan
35 Min
Pescado para taquear
25 min
Poke bowl de atún spicy
30 min
Barbacoa de hongos
30 min
Carnitas de atún
40 min
Jocoque con pepino
5 min
Tacos de flor de Jamaica
1j
Botana fresca de surimi
10 min
Salsa tampico
10 min
Ceviche de pepino y jícama
10 min