Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aguachile
- 20 g de chile serrano, sin rabo
- 25 g de chile manzano, sin semillas
- 35 g de aceite de oliva
- 20 g de jugo de limón, recién exprimido
- 35 g de cilantro
- 90 g de pepino, pelado
- 1 ½ cditas de sal fina
Tostadas
- 1 jícama, grande, pelada y cortada en 10 rebanadas
- limón verde
- sal fina
- 1 pepino
- 400 g de palmitos, en rebanadas delgadas
- aguacate, en cuadritos
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2335 kJ / 556 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Poke bowl de atún spicy
30min
Pescado para taquear
25min
Tacos de lechuga Hunan
35min
Ejotes almendrados
30min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Carnitas de atún
40min
Salsa tampico
10min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Botana fresca de surimi
10min
Dip de espinaca y alcachofa
20min
Barbacoa de hongos
30min