Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 230 g água
- 1 c. chá de sal
- 400 g farinha tipo 65
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco
Recheio
- 220 g queijo mozarela
- 400 g tomate maduro
- 40 g cenoura
- 30 g azeite
- 1 dente de alho
- 1 c. chá de orégãos
- ½ c. chá de sal
- 100 g chourição fatiado
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 477.7 kJ / 114.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 237.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trufas de noz e café
4h 20min
Pão com chocolate
2h
Nogat de amendoim
20 Min
Gelado de baunilha com cobertura de chocolate
24h
Trufas de chocolate
1 Std.
Bombons de avelã
50 Min
Piza torcida
1 Std. 30 Min
Napolitanas de chocolate
4h 40min
Brioche com creme de chocolate e avelã
2h
Mini quiches
1 Std.
Focaccias
2h
Massa de piza
1 Std.