![Muffin al Parmigiano Reggiano e noci Muffin al Parmigiano Reggiano e noci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/79238AAD-8315-4849-8F54-092D6D73C75C/Derivates/B9465238-1A8B-4878-8D42-5C8121B07ECA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 130 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 125 g di yogurt naturale non zuccherato
- 70 g di olio di semi di mais
- 40 g di latte
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 20 g di gherigli di noci a pezzi grossi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il mio polpettone di tonno con maionese allo zenzero (di Francesca Romana Barberini)
40 Min
Ciambella salata allo yogurt
45min
Plumcake salato al tonno
55min
Muffin salati
1 Std.
Muffin speck e caciocavallo
45min
Plumcake salato alla curcuma con quartirolo e olive
1 Std.
Muffin al Parmigiano Reggiano
35min
Muffin ricotta e zafferano
40 Min
Plumcake salato con formaggio di capra e noci
55min
Plumcake salato con miele, rosmarino e Gorgonzola
1 Std. 5 Min
Muffin salati prosciutto e formaggio
1 Std.
Plumcake salato di primavera
1 Std.