![Panini cotti a vapore Panini cotti a vapore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BFA09129-06E3-47F6-B8A2-BD331505DFDD/Derivates/2A73B688-437A-4AA0-BAA0-42765A27364B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g di acqua
-
15
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 1 ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato (6 g) - olio extravergine di oliva, q.b. per ungere
- 250 g farina di forza, + q.b. per infarinare
- 1 cucchiaino di sale
- 3 cucchiaini di semi di sesamo, bianchi o neri, + q.b. per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 495 kJ / 118 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Formaggella alle erbe
4h 20 min
Letterine segnaposto
5h 15min
Panini al latte
4 Std. 50 Min
Panini integrali alle erbe
4h 45min
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3h 10min
Crostini dorati
4 Std. 30 Min
Grissini al formaggio
1 godz.
Gomasio
15 min
Pane integrale al vapore
2 godz.
Pancarrè
5h
Pagnotta casereccia
5h 10min
Ciabattine veloci
3h 10min