Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 250 g di latte
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 380 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 60 g di semi di sesamo tostati + q.b
- 100 g di semi di girasole
- 130 g di burro a temperatura ambiente e a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2752 kJ / 658 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e robiola
45min
Muffin salati prosciutto e formaggio
1h
Focaccia di ceci saporita
3h
Muffin con pancetta affumicata, Parmigiano reggiano e crema al Gorgonzola
3 Std. 30 Min
Muffin ricotta e zafferano
40 min
Plumcake salato di primavera
1h
Muffin salati
1h
Plumcake salato con formaggio di capra e noci
55 Min
Plumcake salato vegetariano
1h 15min
Muffin al Parmigiano Reggiano e noci
45min
Muffin speck e caciocavallo
45min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min