Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g medium-hard cheese, cut into pieces (e. g. Cheddar)
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 300 g plain yoghurt
- 50 g milk
- 50 g olive oil
- 40 g butter
- 1 tsp fine salt
- 1 tbsp baking powder
- 8 vienna sausages
- 1 spring onions, for eyes, sliced (2 mm)
- 1 olive, black, pitted, for eyes and nose, cut in tiny pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2056 kJ / 492 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tuna mousse
10 Min
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45min
Spinach and lemon cake
3h 45min
Light Blue Dyed Eggs
55 min
Guacamole
10 Min
Risotto with Parmesan cheese
30min
Fruit nectar
10 Min
Steamed potato frittata
1 Std. 15 Min
Duck foie gras
24h
Seafood panzanella
1 Std.
Egg canapés
10 Min
Milk bread
2 Std. 20 Min