Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Zucker und etwas mehr zum Bestreuen130 g
-
Eier4
-
Mehl75 g
-
Speisestärke75 g
-
Backpulver1 TL
-
Zucker130 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Aprikosenkonfitüre200 g
Füllung
-
Gelatine6 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Aprikosen (Abtropfgew. 800 g)1 Dose
-
Mascarpone500 g
-
Joghurt, 3,5% Fett150 g
-
Eierlikör100 g
-
Zucker40 g
-
1 EL SchokoladenraspelPistazien, gehackt1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1895 kJ /
453 kcal
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weihnachts-Essen
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7h 15min
Allrounder-Torte
1h 30min
Bananen-Eierlikör-Torte
11h 40min
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20min
Flockentorte
2h 25min
Charlotte Russe
3h
Tortentraum Himbeere
5h
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Schneewittchentorte
5h
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3h
Rotkäppchen-Kuchen
4h