Steak tartare

Steak tartare

3.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • beef sirloin cut into cubes (approx. 4 x 4 cm)
    500 g
  • spring onions cut into halves (approx. 3 stalks)
    250 g
  • pickled gherkins drained
    100 g
  • eggs hard-boiled
    2
  • onion cut into pieces (approx. 150-200 g)
    1
  • fresh parsley (leaves only)
    2 sprigs
  • fresh chervil (leaves only)
    2 sprigs
  • fresh tarragon leaves
    4
  • lemon juice, freshly squeezed
    20 g
  • ketchup
    80 g
  • Worcestershire sauce (opcjonalnie)
    1 tbsp
  • capers
    3 tbsp
  • fine salt
    1 tsp
  • freshly ground black pepper
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 160 kcal / 670 kJ
Białko 21.3 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...