Fish fingers with tomato sauce
TM5 TM6

Fish fingers with tomato sauce

4.7 (12 ocen)

Składniki

  • 200 g beer
  • 120 g flour
  • ½ tsp garlic powder
  • ½ tsp dried parsley
  • 1 tsp dried yeast
  • 1 tsp fine salt
  • 500 g cod fillets, skinless and boneless, cut into sticks (2 x 6 cm) (see tip)
  • 30 g olive oil
  • 400 g tomato passata
  • ½ tsp sugar (opcjonalnie)
  • 1 pinch baking soda
  • 300 g oil for frying

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1321 kJ / 316 kcal
Białko
26.16 g
Węglowodany
26.43 g
Tłuszcz
10.44 g
Błonnik
2.06 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy