![Fish fingers with tomato sauce Fish fingers with tomato sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/145666.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g beer
- 120 g flour
- ½ tsp garlic powder
- ½ tsp dried parsley
- 1 tsp dried yeast
- 1 tsp fine salt
- 500 g cod fillets, skinless and boneless, cut into sticks (2 x 6 cm) (see tip)
- 30 g olive oil
- 400 g tomato passata
- ½ tsp sugar (opcjonalnie)
- 1 pinch baking soda
- 300 g oil for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1321 kJ / 316 kcal
- Białko
- 26.16 g
- Węglowodany
- 26.43 g
- Tłuszcz
- 10.44 g
- Błonnik
- 2.06 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mixed Herbs Rice
35 Min
Sesame salmon and pea soup
1h
Red-bown coloured eggs
Brak ocen
Chicken with rice
1h
Chicken breasts pizzaiola
55 min
Tex-mex burger
4 godz. 25 min
Pork tenderloin with mustard sauce
30min
Energy smoothie
10 Min
Lemon hibiscus iced tea
2h 30 min
Crumbed fish nuggets
1 godz. 40 min
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30min
Tomato rice
30min