Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 onion, cut into halves
- 400 g carrots, cut into pieces
- 20 g vegetable oil
- 100 g leek, cut into rings (1 cm)
- 3 tsp curry powder, mild
- 100 g water
- 400 g coconut milk
- 1 tsp fine salt
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 500 g white fish fillets, skinless (e.g. pollock or cod), cut into pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1490 kJ / 359 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Smoked Salmon Lemon Pasta
35 min
Sweet and Spicy Takeout Chicken
1h
Pumpkin Mashed Potatoes
50 min
Lemon Chicken with Spring Onions
35 min
Beef Rendang
2h 30min
Lamb meatballs in spicy tomato sauce (lamb kofta)
1h 5min
Chicken curry with okra (quwarman al dajaj)
50 min
Chicken tagine with honey and prunes
40 min
Basil Chicken with Coconut Curry Sauce
2h 30min
Caldeirada (Fish Stew)
45 min
Turmeric Chicken
50 min