Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pilau
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into wedges (3-4 cm)
- 35 g ghee (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 6 cardamom pods (green), crushed
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ tsp salt
- 3 fresh curry leaves
Rice
- 400 g basmati rice
- 870 g water
- 20 g vegetable oil
- 1 tsp salt (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2121.5 kJ / 507.1 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 84.4 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 888.4 mg
Alternatywne przepisy
Karachi halwa
3 Std.
Ras el hanout
10 min
Arrabbiata sauce
20min
Cucumber and mint raita
30min
Pilau rice
30min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45min
Indian Pilaf Rice
1h
Jeera rice (Cumin rice)
20min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Sichuan Chilli Oil
50 Min
Biryani-style rice
1sa 5 dk