![Spiced Vegan Pumpkin Cauliflower Soup Spiced Vegan Pumpkin Cauliflower Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e0e89714-426d-4e7d-895e-ee0058c2cc0f/Derivates/d227bf9f-71f3-4a25-b79d-7d6d2188efcf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 55 g virgin olive oil, plus 2 tbsp extra for drizzling
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp chilli powder
- 200 g cauliflower florets
- 350 g pumpkin flesh, cut in cubes (3 cm)
- 150 g white onions, cut in quarters
- 10 garlic cloves
-
400
g vegetable stock
lub 400 g water - 80 g coconut milk, plus extra for drizzling
- 20 g honey, adjust to taste
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp freshly ground black pepper, adjust to taste
- 5 - 6 stalks fresh chives, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 751 kJ / 180 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 223 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Banana and oatmeal energy bars
35 Min
Carrot Muffins with Vegan Cream Cheese Icing
40 Min
Rustic homemade tofu
24h 30min
Quick herb paste
10 Min
Blended mixed vegetable soup
45 Min
Leek and Potato Soup (TM6)
40 Min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30 Min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 Min
Mushroom and Wild Rice Soup
30 Min
Gwinganna biryani (TM6)
25h 20min
Pumpkin and ginger soup
35 Min
Cooking White Rice
25 Min