Urządzenia i Akcesoria
Hummus
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
10 Portionen
Składniki
-
Kichererbsen (Bruttogew. 560 g)1 Dose
-
Knoblauchzehen2 - 3
-
Petersilie abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen4 Stängel
-
Olivenöl50 g
-
Zitronensaft15 - 20 g
-
Salz1 TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Cayenne-Pfeffer¼ TL
-
Tahin30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
463 kJ /
111 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
50 min
Tabouleh
15 min
Hummus
20 min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 min
Grüne Erbsen-Hummus
20 min
Hummus mit Zucchini-Feta-Topping
45 min
Koriander-Falafeln
40 min
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 min
Dal Tadka
30 min
Rote-Bete-Hummus
50 min
Falafel mit Gurkendip
9 godz. 40 min
Kichererbsenpaste - Humus
13 godz.