Urządzenia i Akcesoria
Kichererbsen-Kokos-Curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Koriander abgezupft8 Stängel
-
Zwiebeln halbiert100 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben30 g
-
Knoblauchzehen2
-
Öl30 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
brauner Zucker20 g
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Kardamom½ TL
-
Curry2 TL
-
Wasser50 g
-
Tomatenmark150 g
-
Kokosmilch400 g
-
Kichererbsen (1 große Dose, abgetropft)480 g
-
Cherry-Tomaten halbiert200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13.4 g
Kalorie
2124.3 kJ /
507.7 kcal
Tłuszcz
25.9 g
Błonnik
12.2 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosnuss Dhal
25 min.
Kichererbsencurry
40 min.
Chana Masala
45 min.
Gemüse-Korma
50 min.
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45 min.
Linsen-Spinat-Curry
40 min.
Süßkartoffel-Chili mit schwarzen Bohnen
40 min.
Kurkuma-Linsen-Curry mit Udonnudeln
35 min.
Blumenkohl Tikka Masala
35 min.
Dal Tadka
30 min.
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 min.
Kichererbsencurry
45 min.