Vollkorn-Bananenbrot

Vollkorn-Bananenbrot

4.8 2.6K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Scheiben

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Paniermehl zum Ausstreuen
  • Dinkel
    200 g
  • Bananen (ca. 400 g), reif, in Stücken
    3 - 4
  • Eier
    2
  • Sonnenblumenöl
    100 g
  • Milch
    50 g
  • Zucker
    120 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Haferflocken, zart
    80 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Zimt nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Studentenfutter
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 6 g
Kalorie 1145 kJ / 273 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...