Falafel mit Gurkendip

Falafel mit Gurkendip

4.4 1.1K ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

Falafel
  • Kichererbsen, getrocknet
    500 g
  • Wasser zum Einweichen
  • Mehl
    40 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    2 ½ TL
  • Salz (siehe Tipp)
    2 ½ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Backpulver
    ½ TL
  • Öl zum Braten
Gurkendip
  • Salatgurken entkernt, in Stücken
    350 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Knoblauchzehen
    2
  • Joghurt, 3,5% Fett
    350 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Pfeffer
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 572 kcal / 2397 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 13.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...