![Cream of Crab Soup Cream of Crab Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5434071-7200-4C8C-8C4A-AB107AB921F2/Derivates/2A9D5BA8-1C5A-4A7E-9FCA-16655BB0E02E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- 8 oz yellow onions, quartered
- 4 oz celery, cut into pieces (2 in.), plus leaves to garnish
- 2 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
- 2 oz all-purpose flour
- 16 oz fish stock
- 1 dried bay leaf
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp white pepper
- ¼ tsp mace
- 2 dashes Tabasco sauce
- 4 oz whipping cream
- 8 oz crab meat
- 2 oz dry sherry
- fresh baguette, sliced, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Lobster Bisque
1h 50min
Creamy Tomato Soup
30 Min
French Onion Soup with Puff Pastry
55 Min
Shrimp and Crab Stack
25 Min
Creamed Pearl Onions with Ham
35min
Green Tea Crème Brûlée
2 godz. 35 min
Coconut Sautéed Shrimp
35min
Shrimp Sauté
25 Min
Barbecue Hollandaise
20 min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 Min
Broccoli and Cheddar Soup
40 Min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45min