Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, halved
- 1 garlic clove
- 3 oz olive oil
-
½
tsp ground cayenne pepper, to taste
lub ½ tsp chili flakes, dried, to taste - 32 oz fresh mussels, well scrubbed and debearded, in the shell
- 7 oz diced tomatoes, fresh or canned
- 3 ½ oz dry white wine
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1067 kJ / 255 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Clams in White Wine with Cilantro
25 min
Creamy Mushroom Soup
25 min
Tiramisu
5h 20 min
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40 min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25 min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40 min
Cioppino
55 min
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40 min
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1h 15 min