Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym

Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym

3.8 174 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 sztuk

Składniki

Krem czekoladowo-orzechowy
  • 200 g orzechów laskowych
  • 60 g oleju kokosowego
  • 30 - 35 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 100 g syropu z agawy
    100 g miodu
  • 150 - 160 g mleka
Gofry bananowe
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 30 g syropu z agawy
    30 g miodu
  • 340 g mleka
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g bananów bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 70 - 80 g migdałów, w płatkach

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 514 kcal / 2153 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 37.6 g
Węglowodany 39.6 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...