Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1000 g water
- 1000 g pipis (clams), purged (see Tips)
- 250 g green asparagus, trimmed (approx. 2 bunches)
- 40 g brown onion
- 30 g extra virgin olive oil
- 320 g Arborio rice
- 100 g dry white wine
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ¼ tsp fresh ground black pepper, to taste
- lemon juice, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2629.5 kJ / 626 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 76.4 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 2003.6 mg
Alternatywne przepisy
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Miso kraut
168h 20min
Chorizo and squid stew (TM5)
5u. 30min
Mushroom quinoa tartlets with truffle oil
1 Std. 35 Min
Chicken moghrabieh
25u. 15min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Seafood panzanella
1 Std.
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2h 50 min
Bloody Maria
2h 45min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1 Std. 45 Min
Salmon niçoise salad
35 Min
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min