Urządzenia i Akcesoria
Asparagus and pipis (clams) risotto
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
water1000 g
-
pipis (clams), purged (see Tips)1000 g
-
green asparagus trimmed (approx. 2 bunches)250 g
-
brown onion40 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
Arborio rice320 g
-
dry white wine100 g
-
salt to taste1 - 2 tsp
-
fresh ground black pepper to taste¼ tsp
-
lemon juice to serve (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2003.6 mg
Białko
46.5 g
Kalorie
2629.5 kJ /
626 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
76.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wasabi mayonnaise
10 min
Cream of mushroom soup
20 min
Salted caramel soufflés
35 min
Pearl rice meatballs
2 godz.
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Egg canapés
10 min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 godz. 10 min
Red Pepper and Apple Spread
35 min
Grand Marnier® soufflé
1 godz.
Obatzter (cheese spread)
10 min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 godz. 15 min
Rye loaf
40 min