Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de cebolla cortada en juliana
- 100 g de pimiento rojo cortado en juliana
- 100 g de zanahoria cortada en juliana
- 1 diente de ajo con piel, aplastado
- 500 g de calamares frescos limpios
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de comino molido
- 6 granos de pimienta negra
- 1 cucharada de pimentón dulce
- 1 cucharada de vinagre de vino
- 1 cucharadita de sal
- 100 g de caldo de pescado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Marmitako de caballa
50min
Guiso de pez espada con patatas.
35min
Pollo a la cazadora
40 Min
Chipirones rellenos
1h 10min
Calamares a la americana
50min
Estofado de cordero con berenjenas
1h
Marmitako de pulpo
40 Min
Calamares al whisky
45min
Guiso de patatas con mejillones
30min
Almejas con salsa de azafrán
30min
Arroz con pimientos y chipirones
35min
Mejillones a la provenzal (Moules à la provençale)
35min