Wersje kompatybilne
Mixed Fruit Compôte with Goat's Cheese and Granola on Toast
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mixed Fruit Compôte
- ½ orange, zest only, no white pith
- 1 pear (approx. 150 g), peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 1 peach (approx. 140 g), peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 30 g dried apricots, cut in halves
- 2 Tbsp orange juice
- ½ tsp natural vanilla extract
- 1 Tbsp maple syrup, pure
-
8 - 10
strawberries, hulled and cut in halves
lub 8 - 10 frozen strawberries
Pistachio and Oat Granola
- 40 g light brown sugar
- 40 g maple syrup, pure
- 1 ½ Tbsp olive oil
- ¼ tsp fine sea salt
- 130 g pistachio nuts, unsalted, shelled
- 100 g rolled oats
- 20 g flaked almonds
- 4 slices fruit bread, thickly sliced
- 100 - 150 g goat's cheese
- 1 - 2 Tbsp honey, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3098 kJ / 738 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 77.5 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 9.8 g
Alternatywne przepisy
Elderflower Cordial
10sa 30 dk
Apple sauce
20 Min
Raspberry Jam
40 min
Eggnog Ice Cream
10 Std. 50 Min
Baked Peaches with Meringue Topping
40 min
Lemon Curd
1 Std.
Basil Pesto
10 min
Raspberry Jam
40 min
Gooseberry Curd
1 Std.
Blackberry Jam
20 Min
Vanilla Yoghurt
13u.
Mango and Ginger Frozen Yoghurt
12 godz. 5 min