Urządzenia i Akcesoria
Hot Cross Scones
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
9 pieces
Składniki
Scones
-
self-raising flour plus extra for dusting500 g
-
caster sugar80 g
-
unsalted butter cold, diced (see tip)150 g
-
baking powder2 tsp
-
ground cinnamon2 tsp
-
ground mixed spice1 tsp
-
ground nutmeg½ tsp
-
fine sea salt1 pinch
-
whole milk cold, plus extra for brushing250 g
-
sultanas75 g
-
chopped mixed peel75 g
Glaze and Icing
-
caster sugar80 g
-
light brown sugar25 g
-
whole milk45 g
-
orange marmalade1 Tbsp
-
water2 - 3 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
783.8 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
1992.8 kJ /
476.3 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
77.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mince Pies
1 godz. 10 min
Chocolate Chip Scones with Raspberry Jam
50 min
Apple Buckle Cake
2 godz.
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Seedy Marmalade Flapjacks
40 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1 godz.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Scones
30 min