Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cherry Compote
- 250 g frozen pitted dark cherries
- 250 g tinned pitted black cherries, in syrup, drained, syrup reserved (1 x 425 g tin)
- 50 g water
- 1 Tbsp golden caster sugar
- ½ tsp ground cinnamon (opcjonalnie)
- 1 Tbsp cornflour, mixed with 2 Tbsp water
Chocolate Swiss Roll
- 4 large eggs
- 100 g golden caster sugar, plus 1 Tbsp for sprinkling
- 80 g self-raising flour
- 20 g cocoa powder (preferably dark)
- 1 pinch fine sea salt
Chocolate Custard
- 180 g milk chocolate, small pieces or callets
- 500 g milk
- 100 g golden caster sugar
- 20 g cornflour
- 2 large eggs
- 20 g unsalted butter (see tip) (opcjonalnie)
Assembly
- 40 g Kirsch (cherry brandy) (opcjonalnie)
- 300 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2465 kJ / 590 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
Alternatywne przepisy
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2h 10min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Chocolate Fudge Cake
1h
Sticky Toffee Puddings
1h
Chocoholics
1h
Caramelised White Chocolate Bark
18h
Chocolate Sauce
5 Min
Brioche Berry Pudding
1h
Pancetta-Wrapped Apricot Stuffing Roll (Australia)
1h
Chocolate Bread and Butter Pudding
1h
Butterscotch Banana Sponge Pudding
1h 5min
Banana Ice Cream with Salted Caramel Sauce
15 Min