Urządzenia i Akcesoria
Black Forest Trifle
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 portions
Składniki
Cherry Compote
-
frozen pitted dark cherries250 g
-
tinned pitted black cherries, in syrup drained, syrup reserved (1 x 425 g tin)250 g
-
golden caster sugar1 Tbsp
-
ground cinnamon (opcjonalnie)½ tsp
-
water50 g
-
cornflour mixed with 2 Tbsp water1 Tbsp
Chocolate Swiss Roll
-
large eggs4
-
golden caster sugar plus 1 Tbsp for sprinkling100 g
-
self-raising flour80 g
-
cocoa powder (preferably dark)20 g
-
fine sea salt1 pinch
Chocolate Custard
-
milk chocolate small pieces or callets180 g
-
milk500 g
-
golden caster sugar100 g
-
cornflour20 g
-
large eggs2
-
unsalted butter (opcjonalnie) (see tip)20 g
Assembly
-
Kirsch (cherry brandy) (opcjonalnie)40 g
-
double cream300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.8 g
Kalorie
2465 kJ /
590 kcal
Tłuszcz
32.2 g
Węglowodany
60.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Fudge Cake
1h
Brioche Berry Pudding
1h
Morello Cherry Brownies
1h
Meringue Ghosts
12h 25min
Sweet Shortcrust Pastry
1h 50min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1h
Tropical Fruit Orange Cake
2h 40min
Raspberry Cheesecake
3h 25min
Rhubarb Crumble
55min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1h 45min
Diggers
1h 5min
Victoria Sponge
1h 10min