Torta di cioccolato e patate

Torta di cioccolato e patate

4.6 74 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • 80 g di nocciole tostate
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di patate sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
  • 120 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 200 g di zucchero
  • 100 g di farina tipo 00
    100 g di farina senza glutine
  • 50 g di farina di grano saraceno
  • 50 g di latte parzialmente scremato
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • 3 uova
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 376 kcal / 1573 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...