Torta di cioccolato e patate
TM5 TM6

Torta di cioccolato e patate

4.7 (69 ocen)

Składniki

  • 80 g di nocciole tostate
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di patate, sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
  • 120 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 200 g di zucchero
  • 100 g di farina tipo 00
    lub 100 g di farina senza glutine
  • 50 g di farina di grano saraceno
  • 50 g di latte parzialmente scremato
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • 3 uova
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1573 kJ / 376 kcal
Białko
5.7 g
Węglowodany
42 g
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy