Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 100 g di salsa di soia
- 30 g di brodo dashi
- 30 g di sakè
Tempura di verdura
- olio di semi di girasole q.b. per friggere
- 150 g di acqua molto fredda
- 50 g di cubetti di ghiaccio
- 1 tuorlo d'uovo
- 5 g di sale
- 5 g di zucchero
- 100 g di farina tipo 00
- 50 g di farina di riso
- ½ cucchiaino di lievito in polvere
- 6 fette di zucchina (5 mm)
- 6 fette di melanzana (5 mm)
- 6 fette di peperone verde
- 6 fette di peperone rosso
-
6
taccole
lub 6 asparagi verdi - 6 carote baby
- 1 cipolla spagnola a fette (5 mm)
-
200
g di radice di daikon grattugiata
lub 1 pezzettino di radice fresca di zenzero grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 840 kJ / 201 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi allo spada affumicato
55 min
Uova scozzesi con salmone e salsa alla senape
1 godz.
Blinis con burrata e scampi
1 godz.
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1h 20min
Hosomaki
2 Std.
Pasticcio di manzo e funghi
2 Std. 20 Min
Tagliatelle al vino con ragù di pecora
25 godz. 55 min
Canapè ai carciofi e senape (per 2 persone)
20min
Bisque
2 Std.
Melanzane in salsa di miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Blinis al curry con gamberi
1 godz.
Blinis con prosciutto di Praga
1 godz.