Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramello salato
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
Mousse
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 35 g di zucchero a velo
- 200 g di formaggio fresco spalmabile
- 16 cialde a cannoncino
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4h 30min
Coulis di fragole
20 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Salsa al caramello
35 Min
Vaschetta alla vaniglia variegata al caramello salato
12 Std. 55 Min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 godz. 30 min
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4h 25 min
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7 Std.
Semifreddo al caramello salato
11h
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7 Std.
Torta Red velvet
3 godz.