Urządzenia i Akcesoria
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
Orangen unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 3 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst2 - 3
-
Zucker200 g
-
Eier getrennt5
-
Grieß, Weichweizen180 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
556 kJ /
133 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Joghurtkuchen
1 godz. 40 min
Mohnkuchen
1 godz.
Zitronen-Gugelhupf
1 godz. 15 min
Marzipankuchen
2 godz. 10 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 godz.
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1 godz.
Vanille-Grieß-Schnitten
2 godz. 30 min
Joghurt-Grießkuchen
5 godz.
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2 godz.
Mohn-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1 godz. 20 min