Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur

Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur

2.7 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Paniermehl zum Ausstreuen
  • Orangen unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 3 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    2 - 3
  • Zucker
    200 g
  • Eier getrennt
    5
  • Grieß, Weichweizen
    180 g
  • Salz
    1 Prise

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 3 g
Kalorie 556 kJ / 133 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...