Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 100 g alho-francês
- 10 g coentros
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 pitada de sal
- 180 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g nabo cortado em pedaços pequenos
- 350 g beterraba cortada em pedaços pequenos
- 1000 g água
- Iogurte grego q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 404.4 kJ / 96.7 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 113.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de couve-flor
45 min
Creme de curgete
20 min
Sopa de beterraba
40 min
Creme de beterraba com laranja
40 min
Sopa de tomate com manjericão
35 min
Sopa de beterraba
5min
Creme de aipo e maçã
30 min
Creme de couve-flor e manjericão
45 min
Creme de beterraba e laranja
40 min
Creme de beterraba e maçã
40 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Creme de abóbora e hortelã
40 min