Risoto de abóbora, caril e camarão

Risoto de abóbora, caril e camarão

4.7 151 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 doses

Składniki

  • abóbora cortada em pedaços
    500 g
  • sal
    3 c. chá de
  • alecrim só as folhas
    1 c. sopa de
  • queijo parmesão
    40 g
  • camarão c/ casca
    500 g
  • água mais q.b. até perfazer 900 g
    500 g
  • azeite mais q.b. p/ regar
    40 g
  • alho
    3 dentes de
  • chalota
    100 g
  • caril em pó
    1 ½ c. chá de
  • arroz p/ risoto
    300 g
  • vinho branco
    20 g
  • manteiga
    20 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 397.7 kcal / 1664 kJ
Białko 18.9 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 51.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 1735.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...